14 Temmuz 2016 Perşembe

Neden Zemin Etüdü ve Neden Jeoloji Danışmanlık Hizmetleri

Sayın Ziyaretçimiz,
İnşaat Sektöründen günümüzün sorunu zemin ve zeminle ilgili problemlerdir, Hal böyle iken günümüzde en çok para harcanan sektör zemin sektörüdür. Türkiye’de ise malesef durum zemin problemleri analizi veya zemin etüdü sıkıntıları nedeniyle en az para harcanan sektör halini almıştır. Bu durum ile ilgili yetişmiş jeoloji mühendisleri bulunmak ile beraber bu jeoloji mühendislerine iş imkanları oldukça kısıtlı ve dardır.
Bu darlık sektörün alt yapı değil de üst yapı binaların süslü püslü olsun da altında ne olursa olsun mantığıdan ileri gelmekte diye düşündürecek bir çok araştırma yapılmıştır. Bu araştırmalarda ev almak isteyen bir alıcı kimseye buranın zemin etüdü ne durumda bu bina zemine uygun yapıldımı sorusunu sormamaktadır. Bu soruyu soran müşteriye emlakçılar pekte rastlamamıştır.
Emlak sektörünün zirve yaptığı ülkemizde Jeoloji ve Jeofizik mühendisleri iş bulamaktadırlar. Bu dünya istatistiklerinede aykırı bir durumdur. Jeolojik zemin etüdü dünya standartlarında yapılan ülkemizde yetişmiş personelde vardır. Zemin etüdünün dünya standartlarında yapan ülkemizde tek sorun emlak sektörünün müşterilerinin ilginç bir şekilde sorgulama yapaması ve müşterilerin bu işlere olan ilgisizliğidir.
Halbuki yapılan binanın zemin etüdünü her belediyeden isteyebilir inceletebilirsiniz. Bina ile zemin ilişkisini hesaplatabilirsiniz. Bu konu ile ilgili bir çok mühendis vatandaşlarımıza hizmet etmeye hazırdır. Ve bu inceleme danışmanlık ücretide aldığınız veya alacağınız eve verdiğiniz paranın neredeyse binde üç veya binde altısını geçmeyecek kadar düşün bir ücrettir. Bu Danışmalık hizmetini Türkiye’nin her yerinden bize de ulaşıp alabileceğiniz gibi Türkiye’nin her yerindeki Jeoloji Mühendislerinden temin edebilirsiniz.
Bu jeolojik danışmanlık hizmetinin size getireceği artı nedir ?
Jeolojik danışmanlık hizmeti size psikolojik olarak bir rahatlık sağlayacaktır. En önemlisi olanda bu etkisi olacaktır çünkü tüm hayatınız boyunca biriktirdiğiniz paraları bu daireye yatıracaksınız  ve size bu daire ile alaklı bir gün sonraki bir depremde birisi bu daire başınıza yıkılacak derse ne hissedersiniz ? Tabiki iyi hissedeceğinizi düşünmüyoruz. Bizlerden alacağınız danışmanlık hizmeti ile bu psikolojik eşiği aşacaksınız.
Jeolojik danışmanlık hizmetleri ile aldığınız veya alacağınız daire için değeri artırabilirsiniz. Tabiki biz bu durumun kötüye kullanacak olan insanların olduğunu farkındayız. Bu nedenle bizden alacağınız rapora güvenebilirsiniz. Neden mi ? Bizi hiç bir emlakcı satın alamaz veya hiç bir ev sahibi ile anlaşmayız. Çünkü biz tarafsız bu işi yapıyoruz.
Jeolojik danışmanlık hizmeti ile risklerinizi bileceksiniz. İsterseniz bu hizmeti sizin için saklayabilir veya veri tabanımızda yayınlayabiliriz. Ve her zaman tarafsızca bu raporu saklayacağımızı bilmenizi isteriz. Çünkü iş başlangıcında sizinle tarafsızlık ve gizlilik sözleşmesi imzalamaktayız.
Jeolojik danışmaklık hizmetleri size ev almak istediğiniz yeri bilmenizi sağlayacak.
Peki Jeolojik danışmanlık hizmeti ne gibi parametreleri içerir.
Jeolojik Danışmanlık hizmetleri sizin binanızın zemin etüdünü belediyeler veya yapı ruhsatını veren kurumdan sizin kanalınız ile alınması ile başlar. Bu rapordaki hata veya yanlışlar belirlenmek üzere firmamız teknik elemanları tarafından incelenir. Gerekmesi halinde zemin etüt raporunuz hakkıda yorumlar yapabilmek için sizin müsadeniz ile binanızın yanından veya mümkün ise oturum alanından jeolojik araştımalar yapılır. Bu araştırmalar ile teknik personel ile ofiste belirli bir süre çalışma yapılır. Yapılan çalışma rapora dönüştürülür.

Bu çalışmayı yaparken kullanılan argümanlar,

1 – Bölge Jeolojisi ve Bölge depremselliği
2 – Jeolojik Haritalar ve Bölge jeolojisi ile ilgili eski çalışmalar.
3 – Gereken her tür jeolojik, jeoteknik test ve deney
4- Teknik Jeolojik Dökümantasyonlar
5 – Parseldeki riskli durum tespitleri ( Heyelan ve Afet Durumu)
6- Detaylı Kurumsal Raporlar

Jeolojik Danışmanlık Hizmetleri İş Akışı

1 – Jeolojik Danışmanlık hizmeti alan kişi veya kurum ile sözleşme imzalanır.
2 -Jeolojik Danışmanlık hizmeti alan kişi veya kurum belediye veya ruhsatı veren kurumdan kendi mülkü ile ilgili bilgi isteme hakkını kullandırılarak zemin etüt raporunun firmamıza ulaştırılması sağlanır.
3 – Zemin Etüt Raporu Uzman Teknik personel tarafından içerik yönlü araştırmaya tabi tutulur.
4 – Zemin Etüt Raporunun eksiklikleri var ise belirlenir. Bu sırada müşteri veya her hangi bir 3. kişiye bilgi verilmez.
5 – Zemin etüt raporu eksiklikleri rapor halini alır. Bu sırada müşteri veya her hangi bir 3. kişiye bilgi verilmez.
6 – Yenilenmiş zemin etüdü tavsiye raporumuz Jeolojik Danışmanlık hizmeti alan kişi veya kuruma teslim edilir. Jeolojik Danışmanlık hizmeti alan kişi veya kurum ile firmamız arasında yapılan sözleşme gereği hiçbir başka kimse ile paylaşılmaz. Bu kural her iki tarafı bağlar ve hukuki olarak sözleşmeye aykırı davranan taraf tazminat ödemek zorunda kalır. Alıcı ve Satıcı ayrı ayrı aynı raporları alabilirler ama bu raporlar aynı olasa dahi birbirleri ile raporları paylaşamazlar. iki tarafta kendini güvende hisseder. Böylece her iki tarafta ne yapmak istediğini bilir.
7 – Jeolojik Danışmalık hizmeti bedeli Jeoloji mühendisleri Odası danışmanlık hizmetleri tablosu ile hesaplanır ve metre kare bazlı hizmet verilir.

Jeolojik Danışmanlık Hizmetlerinin Faydaları

Hizmet alırken tarafsız bir kurum tarafından hizmet aldığınızın hissetmeniz sağlanır. Bu hizmet ile aldığınız binanın zemininden emin olursunuz. Bu hizmeti alırken nerede ne kadar karlı yatırım yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Bu hizmet ile bilebilecek ve yatırım karlılığınızı artırabileceksiniz.
Jeolojik Danışmanlık hizmeti alırken yapılacak hizmet alımının firma